Štěpán Pechar

choreograf a tanečník

Umělecký šéf DEKKADANCERS choreograf, tanečník. 
V roce 2005 absolvoval Sir M. A. Refalo Centre For Further Studies na ostrově Gozo/Malta a přestěhoval se do Prahy, aby zde zahájil svou taneční kariéru. V roce 2010 absolvoval Taneční konzervatoř hl. m. Prahy. V letech 2010–12 byl členem tanečního souboru při TKP – Bohemia Balet. V roce 2011–12 spolupracoval s Pražským komorním baletem, v letech 2011–15 s tanečním souborem 420PEOPLE. V letech 2011–15 byl členem souboru Laterny magiky, kde je v současnosti stálým hostem. Od roku 2015 se stal členem Baletu Národního divadla. 
Na scéně ztvárnil různorodé role v choreografiích tvůrců, jako jsou J. Kylián, V. Kuneš, V. Konvalinka, P. Zuska, J. P. Aviotte, P. Šmok, J. Kodet, J. Bubeníček, A. V. Bruke, O. Naharin a další. Společně s Ondřejem Vinklátem vytvořil řadu choreografií, například Červenej čudlik, Přesně včas, Křehký vrh, Vnuknutí, které byly uvedeny na prestižních scénách ND a široce pozitivně přijaty. Společně s Ondřejem Vinklátem a Markem Svobodníkem vytvořil choreografii k zahájení divadelní sezóny ND 2013/14 s názvem 131ND 56LM 31NS. V roce 2014 také ve spolupráci s Ondřejem Vinklátem a Markem Svobodníkem vytvořil celovečerní představení s názvem Obrazy pro komorní scénu ND Kolowrat. Od roku 2015 vede spolu s Ondřejem Vinklátem a Markem Svobodníkem a dále ve spolupráci s Viktorem Konvalinkou a Pavlem Hejným taneční soubor DEKKADANCERS a nadále s vášní rozvíjí svůj zájem o choreografii.

Program

Duben 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Labyrint pana Fauna Čt  18.4. Začátek 19:00 Konec 20:40 Místo Budova JD Volných míst 20+ Detail inscenace

Repertoár

Labyrint pana Fauna

Labyrint pana Fauna

Marek Svobodník, Štěpán Pechar

Inscenace složená ze dvou choreografií

Faunovo odpoledne

“Každý muž je, nebo alespoň jednou v životě byl, podstatou faunem, tedy lovcem hnaným svými pudy”. Takto by se dala jednou větou shrnout myšlenka této volné adaptace stejnojmenné slavné Nižinského choreografie na námět Mallarmého impresionistické básně.
Obrazovost výjevů, jež člověku zůstanou na mysli po prožití takřka živého snu, podepřeného mnohdy až absurdní symbolikou, je hledáním podstaty “faunovství”. To se skrývá v každém muži, stejně tak jako nymfou je či byla jednou každá žena.

Hudba: C.Debussy, Ondřej Vinklát

Choreografie, režie a dramaturgie / Faunovo odpoledneMarek Svobodník

Claude Debussy

Hudba / Faunovo odpoledneOndřej Vinklát

Asistent choreografa / Faunovo odpoledneZdeněk Mládek