Michaela Katráková

Michaela Katráková je česká operní pěvkyně, sopranistka, která se řadí v současné době mezi naše největší pěvecké naděje. Téměř od začátku pěvecké dráhy stála po bohu slavných operních pěvců. V prosinci 2018 Michaela stála po boku slavného mexického tenoristy Ramóna Vargase a spolu s ním se představila na Verdi Gala koncertě jako jeho rovnocenná partnerka. Po velkém úspěchu Michaelu přizval samotný Ramon Vargas na zahraniční turné. Poté jí mělo čekat 20.dubna 2020 vystoupení v Bratislavě po boku nejslavnější světové pěvkyně Anny Netrebko, bohužel k tomu nedošlo kvůli pandemii.

Michaela působila v divadlech Dutch National opera v Holandsku, Gouda v Holandsku, Státní opeře v Kazani, Státní opeře Praha, DJKT Plzeň, Severočeské divadlo opera-balet, a na dalších scénách. V divadelní roli zazářila jako Violetta Valery od G.Verdi, Nedda od R.Leoncavallo, Anchen od C.M. von Webber, Rusalka od A.Dvořáka, Hanna Glawari z operety Veselá Vdova, a další. V květnu 2021 v rámci 300. výročí blahořečení sv. Jana Nepomuckého stála po boku slavné české pěvkyně Evy Urbanové, s orchestrem Pražského Národního divadla, pod taktovkou Davida Švece, na galakoncertu, vysílala jej Česká televize. Po skončení pandemie tedy od roku 2021 je Michaela stále plnohodnotně aktivní pěvkyní. Od roku 2023 jí dále čekají představení v divadlech, vystoupení koncertní v České Republice, i turné do zahraničí od druhé poloviny sezóny.

Repertoár

Opereta Gala

Opereta Gala

Operetní ohňostroj
Jiskřivé melodie z operet a muzikálů, které si zamilujete

Toužíte se ocitnout v té nejveselejší společnosti, obklopeni lehkostí nejslavnějších českých a světových operet a muzikálů? Prožít výjimečný koncertní večer společně s hudebními hrdiny od Vídně až po Broadway? Pro všechny milovníky tohoto druhu divadla vykouzlí opera Jihočeského divadla zázraky a nejkrásnější melodie předvede v prvotřídní interpretaci.

Čeká nás svět valčíků a polonéz v krinolínách a fracích se stylem Johanna Strausse II., Franze Lehára či Emericha Kalmána. Ale roztančíme Vás i v rytmu hudby modernější, jako jsou muzikály Karla Svobody, Clauda-Michela Schönberga, Andrewa Lloyda Webbera a mnohých jiných.

Těšíme se na viděnou.

Hudební nastudování a dirigent Martin Peschík

Inspice Michaela Freudenschussová