Jiří Hájek_

baryton

Barytonista Jiří Hájek vystudoval zpěv u Petera Mikuláše a René Tučka. Od roku 2004 byl sólistou v divadle J. K. Tyla v Plzni. Vystupoval zde jako Vladislav (Smetana - Dalibor), Escamillo (Bizet - Carmen), Malatesta (Donizetti - Don Pasquale), Hrabě Almaviva (Mozart - Figarova svatba), Don Giovanni (Don Giovanni), Papageno (Kouzelná flétna), Bohuš (Dvořák - Jakobín), Figaro (Rossini - Lazebník sevilský), Kalina (Smetana - Tajemství) či Pseudolus (Martinů - Voják a tanečnice). Od roku 2008 je sólistou opery Národního divadla v Praze. K jeho významným úlohám tu patří barytonové role v operách W. A. Mozarta - Papageno, Don Giovanni, Hrabě Almaviva, Guglielmo. Dále mj. zpívá Belcora (Donizetti - Nápoj lásky), Adolfa z Harasova (Dvořák - Jakobín), Orfea (Gluck - Orfeus a Eurydika). Hostoval v operních domech v Českých Budějovicích, Opavě, Ostravě, Brně.

Program

Duben 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Jakobín Út  2.4. Začátek 19:00 Konec 22:10 Místo DK Metropol ČB Volných míst 20+ Detail inscenace

Repertoár

Jakobín

Jakobín

Antonín Dvořák

Radostná podívaná z českého venkova

Vyprávění o lásce k hudbě, která dokáže překonat strach z neznámého, a jak se díky ní mohou mezi lidmi i po dlouhých letech narovnat křivdy a napravit vztahy. Český příběh s historickým pozadím Velké francouzské revoluce podaný s láskou, hlubokým citem, ale i s laskavým humorem.

Už nyní si však můžete přečíst zážitkový obsah inscenace. Najdete v něm spoustu zajímavostí s odkazy a můžete se tak na představení už nyní příjemně naladit.

Hudební nastudování a dirigentDavid Švec

RežieMonika Hliněnská

ScénografieAnna Scheffel-Brotánková

KostýmyLinda Holubová