Anna Moriová

Mezzosopranistka Anna Moriová pod vedením Simony Procházkové absolvovala Konzervatoř Plzeň. Od roku 2019 je studentkou Akademie múzických umění v Praze ve třídě Natalije Melnik. Pravidelně se účastní pěveckých kurzů pod vedením významných osobností (A. Carangelo, V. Chmelo, G. Beňačková, K. Kněžíková, M. Cukrová, B. Lafont) a v roce 2021 se stala vítězkou Duškovy pěvecké soutěže v Praze a finalistkou Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech. V roce 2022 absolvovala půlroční stáž na Universität für Musik und Darstellende Kunst ve Vídni ve třídě Sebastiana Vittucciho, Stephena Delaneyho a Antona Scharingera. V roce 2022 debutovala v Národním divadle jako Fekluša (L. Janáček: Káťa Kabanová). V prosinci 2022 debutovala v Moravském divadle v Olomouci jako Třetí žínka (A. Dvořák: Rusalka), v květnu 2023 se tamtéž představila jako Annio (W. A. Mozart: La clemenza di Tito) a v září jako Fenena (G. Verdi: Nabucco). Od září 2023 je sólistkou opery Moravského divadla v Olomouci. 

Repertoár

Komenský

Komenský

Jan Jirásek

Historické panorama ve světové premiéře

 

Zbrusu nová opera držitele dvou Českých lvů Jana Jiráska, zkomponovaná na objednávku Jihočeského divadla, vás filmovou rychlostí provede neklidnou Evropou 17. století. A zde, na pozadí válečných bouří a požárů, spatříte jeden z nejhlubších lidských příběhů, jaké naše dějiny znají.

O tom, jak v labyrintu třicetileté války, morových ran, náboženské netolerance, osobních tragédií a života v emigraci najít ráj srdce.

Chcete o inscenaci vědět víc? Zajděte si na náš lektorský úvod. Začínáme půl hodiny před představením. Vstup na lektorské úvody je zahrnut v ceně vstupenky.

Už nyní si však můžete přečíst zážitkový obsah inscenace. Najdete v něm spoustu zajímavostí s odkazy a můžete se tak na představení už nyní příjemně naladit. Udělejte si s operou život ještě hezčí, než je! Můžete si také poslechnout podcast s autorem hudby Janem Jiráskem. 

Hudební nastudování a dirigentJiří Štrunc

RežieTomáš Ondřej Pilař

LibretoTomáš Jarkovský

Scénografie Marek Kubát